
Yapay Zeka Çözümlerimiz
voiBOTTTS Text To Speech
Voip Telekom uzun araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda, veri seti çalışmaları ve makine öğrenimi sayesinde kendisine ait offline TTS (Text to Speech – Metni Sesi Çevirme) kütüphanelerini oluşturdu. GPU’lu sunucular üzerinde offline veya online olarak çalışabilen bu kütüphaneler ve geliştirdiği entegre yazılımlar sayesinde çağrı merkezlerinde ihtiyaç duyulan metinlerin sese çevrilmesi sağlandı.. Bu altyapı sayesinde aşağıdaki hizmetler verilebilmeye başlandı.
* Veritabanından Müşterilere Bilgi Aktarılması: TTS sistemimiz ile müşteri veritabanı arasında kurulan API bağlantılar sayesinde müşterilere talep ettikleri spesifik bilgiler metinden sese dönüştürülmek suretiyle okutulur. Örneğin bir müşteri kargo firmasını aradığımda ve kargosunun nerede olduğunu öğrenmek istediğinde gerekli güvenlik onayları sağlandıktan sonra veri tabanında bulunan, kargonun nerede olduğu bilgisi müşteriye TTS olarak okutulur.
* Yüksek MOS Oranı: Uzun süre yapılan veri seti çalışmaları ve makine öğrenimi sayesinde TTS kütüphanelerinin başarısı yüksek MOS oranıyla (Mean Opinion Score – Ortalama Görüş Puanı) yüksek doğrulukta sağlandı.
* Düşük RTF Oranı: TTS için müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda optimize edilen GPU’lu sunucular sayesinde düşük RTF oranıyla (Real Time Factor – Gerçek Zaman Faktörü) sese çevirilerin hızlı olması sağlandı. Projelerimizin bir çoğunda amacımız doğru GPU’lu sunucu seçimiyle RTF oranının 1’den küçük olmasının, diğer bir deyişle gecikme olmadan gerçek zamanlı sese çevirilerinin sağlanmasıdır.
Başarı Hikayesi: E-ticaret sitesi üzerinden verdikleri siparişlerinin nerede olduğunu öğrenmek isteyen müşteriler giyim sektöründe faaliyet gösteren bir müşterimizin çağrı merkezini aradıklarında siparişlerinin nerede olduğunu VoiBOT TTS sayesinde otomatik olarak veritabanından sorgulanması sonucunda kendilerine okutulması suretiyle öğrenebilmektedirler.